Algemeen – Dienstapotheek Amstelland – Amstelveen

Dienstapotheek Amstelland

Dienstapotheek Amstelland

Dienstapotheek Amstelland in Amstelveen biedt u de beste service voor al uw zelfzorgmiddelen en geneesmiddelen op recept. Door persoonlijke aandacht en een goede samenwerking met huisartsen in de buurt, bieden wij u zorg op maat bij uw medicijngebruik.

Header afbeelding

Algemeen

Houd rekening met mogelijk lange wachttijden, vanwege een beperkte bezetting en eventuele drukte. Bovendien kan verwerken van een recept langer duren dan in uw eigen apotheek. Wij vragen dan ook uw begrip hiervoor.

Als u ons belt en na een tijd wordt er nog niet opgenomen dan kan het zijn dat wij het druk hebben aan de balie en/ of met een andere telefoonlijn. We verzoeken u dan vriendelijk om dit later nog een keer te proberen.

Afleverhoeveelheden

Wij leveren spoedmedicatie gewoonlijk hooguit voor enkele dagen tot een week. Voor het restant krijgt u een herhalingsrecept wat u kunt inleveren bij uw eigen apotheek. Het is tevens niet de bedoeling dat u het recept laat faxen en vervolgens pas veel later, bijvoorbeeld 2 weken,  komt ophalen.

Betaling

Indien mogelijk zullen wij de medicatie rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren. Niet alle geneesmiddelen komen echter voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking. Is dat het geval, dan moet u direct met de apotheek afrekenen. Neem in verband hiermee altijd voldoende contant geld of een pinpas mee. Na betaling kunt u de nota eventueel zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw verzekering en/of aanvullende pakket worden de kosten dan mogelijk alsnog aan u vergoed, informeer hiervoor bij uw zorgverzekeraar. Houdt u er rekening mee dat medicijnkosten onder het eigen risico vallen.

Tarief

In verband met het spoedeisende karakter is het tarief voor een recept in de dienstapotheek hoger dan in een gewone apotheek. Per 1 juni 2023 bedraagt het tarief € 24,60 (exclusief btw en de kosten van het geneesmiddel). Meer informatie hierover kunt u hier vinden: https://dienstapotheekamstelland.uwapothekeronline.nl/wp-content/uploads/sites/151/2023/07/2023-2024-spoedzorg-informatiefolder-DAP-AMStelland-1.doc

Bezorgen

Wij bezorgen in de volgende gevallen de spoedmedicatie gratis bij u thuis:

  • Op advies van de arts.
  • Als het spoedmedicatie betreft én u niet in staat bent om zelf naar de apotheek te komen én u heeft niemand in uw directe omgeving om de medijnen op te halen.

In alle andere gevallen kunnen wij uw medicijnen ook bezorgen, maar dan zijn de kosten voor uw eigen rekening. De kosten van bezorgen zijn afhankelijk van de plaats waar u woont.

Oude medicijnen

We nemen geen oude medicijnen in, omdat we voor spoed onze dienst verlenen en geen capaciteit hebben voor de oude medicijnen. Deze kunt u bij uw dagapotheek inleveren.

Team

Wij zijn een team met een beherend apotheker (Mevrouw T. Truong- Ngo) en 18 apothekersassistenten. Verder leveren de bij ons aangesloten apotheken elke week wisselend een dienstdoende apotheker, die verantwoordelijk is voor de farmaceutische zorg. Deze apotheker is voor de assistenten bereikbaar voor vragen en kijkt de afgehandelde recepten na.